Οδηγός για το Google My Business

Οδηγός Google My Business για καλύτερο SEO
06.08.2015. Εταιρικά Νέα & Άρθρα BNSPRO

Στην συνεχής βελτίωση των προϊόντων της, η Google, εδώ και 1 χρόνο έχει προσαρμόσει το Google My Business στα αποτελέσματα των αναζητήσεων της. 

Όλα ξεκίνησαν στην μεταφορά από το παραδοσιακό Google Map ως εργαλείο καταχώρησης επιχειρήσεων, στο Google+ My Business. Έτσι, παρακινούν όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, με ιστοσελίδα ή χωρίς, να εγγραφούν στο πρόγραμμα, να κάνουν επιβεβαίωση της φυσικής τους διεύθυνσης και έπειτα να εμφανίζονται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων με τοπικό προσδιορισμό, επάνω από τα οργανικά αποτελέσματα.

Με λίγα λόγια, το Google My Business είναι το #1 εργαλείο για καλύτερο SEO, ακόμα και εάν η επιχείρηση δεν διαθέτει ιστοσελίδα.

Πως ξεκινάτε

Αρχικά θα πρέπει, εάν δεν έχετε κάνει ήδη αυτόματα, να κάνετε εγγραφή στο Google+. Πολύ σημαντική λεπτομέρεια για καλύτερο ranking είναι να κάνετε επιβεβαίωση του λογαριασμού σας  με την χρήση, τουλάχιστον, αριθμού κινητού τηλεφώνου.
Έπειτα, καταχωρείτε την επιχείρηση σας στο Google My Business

Βέλτιστες πρακτικές για καλύτερο rank

  1. Ολοκληρώστε την διαδικασία εισαγωγής των αληθινών σας στοιχείων με 100% score.
  2. Εισάγετε το πραγματικό όνομα της επιχείρησης σας, προσθέτοντας, προαιρετικά, ακόμα 1 ή 2 λέξεις κλειδιά, π.χ. “BNSPRO | Κατασκευή Ιστοσελίδων & eshop”. Προσοχή, προχωρήστε στην εισαγωγή λέξεων κλειδιών στο Brand name σας χωρίς αυτό να επηρεάσει την εικόνα του.
  3. Δηλώστε αληθή φυσική διεύθυνση. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία η Google θα σας ταχυδρομήσει τον κωδικό επιβεβαίωσης. Επίσης, η διεύθυνση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση σας στα αποτελέσματα, καθώς η καταχώρηση θα εμφανίζεται στον χάρτη μόνο όταν ο χρήστης αναζητά κάτι παρόμοιο στην συγκεκριμένη τοποθεσία (πόλη/περιοχή).
  4. Δηλώστε το πραγματικό σας τηλέφωνο και την διεύθυνση της ιστοσελίδας.
  5. Φροντίστε τα παραπάνω στοιχεία να βρίσκονται στην αρχική σας σελίδα αυτούσια, ακριβώς έτσι όπως τα δηλώσατε.
  6. Θα πρέπει η ποιότητα και το κύρος της ιστοσελίδας να είναι υψηλό. Για παράδειγμα, να μην έχει αποκλειστεί η πρόσβαση των χρηστών από το Google Chrome, και η ιστοσελίδα σας να έχει rank score μεγαλύτερο του 60%.
  7. Επιλέξτε τουλάχιστον 5 κατηγορίες. 
  8. Επιλέξτε το ωράριο της λειτουργίας της επιχείρησης. Αυτό το πεδίο σε συνεργασία με το τηλέφωνο θα προσφέρουν διάδραση στον χρήστη που αναζητά την επιχείρηση σας.
  9. Συμπληρώστε επιμελημένα το εισαγωγικό σας κείμενο, με αναφορά όλων των υπηρεσιών σας ή εξειδικεύσεων σας, σε ολοκληρωμένες προτάσεις και όχι με απλή αναφορά. Η έγκριση του κειμένου θα γίνει από διαχειριστή.
  10. Η ποιότητα και το “κύρος” των ιστοσελίδων που εμφανίζεται η διεύθυνση σας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αυτά είναι τα Backlink που παίζουν σημαντικό ρόλο στο SEO Rank. 
  11. Παρακινήστε τους πελάτες σας για να σας “παρακολουθήσουν” από το Google+ λογαριασμό τους. Στείλτε τους σε email πρόσκληση ή απλά τοποθετήστε την ιστοσελίδα σας σύνδεσμο προς το Google+ My Business σας.
  12. Τελευταίο και σημαντικότερο είναι οι Κριτικές (Reviews). Θα πρέπει να έχετε Reviews (5 αστέρων κατά προτίμηση) όχι μόνο στο Google+ αλλά και στα υπόλοιπα social media (facebook, Foresquare, κλπ.)

 

Το My Business είναι ένα δωρεάν εργαλείο που δημιουργήθηκε από την Google για να προωθήσετε με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρηση σας, αρκεί να αφιερώσετε 10’-15’ για να το πετύχετε.

Εάν σας άρεσε το παραπάνω άρθρο μας, παρακαλούμε για την κριτική σας στην Google+ My Business :: BNSPRO σελίδα μας.

 

Στην BNSPRO εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές σε όλα τα θέματα του SEO για την κατασκευή της ιστοσελίδας ή του eshop σας.

Πίσω