Email Newsletter

Αποστολή Μαζικών Μηνυμάτων - Email Newsletter Marketing
16.12.2015. Εταιρικά Νέα & Άρθρα BNSPRO

Εάν είστε επαγγελματίας και θέλετε να επωφεληθείτε από το Newsletter Marketing, διαβάστε τον οδηγό αποστολής μαζικών μηνυμάτων και μάθετε περισσότερα για τις προτεινόμενες μεθόδους.

Γενικά το στήσιμο και η διαχείριση ενός συστήματος newsletter είναι μια «δύσκολη» και περίπλοκη διαδικασία που χωρίζεται σε 3 τομείς/βήματα:

1ο βήμα: Διαχείριση λίστας Subscribers

Η αρχή είναι η συλλογή των εγγεγραμμένων χρηστών όπου θα στέλνετε τα newsletter emails σας. Όλες οι επαφές θα πρέπει να βρίσκονται σε έναν πίνακα δεδομένων με μοναδικά πεδία η email διεύθυνση κάθε χρήστη και ίσως το ονοματεπώνυμο του ή κάποια κατηγοριοποίηση. Συνιστάται ανεπιφύλακτα όλοι αυτοί οι χρήστες να έχουν προστεθεί μόνοι τους στην λίστα αυτή, είτε με την εγγραφή τους σε κάποιο site ή από την Φόρμα Εγγραφής σε Newsletter. Με αυτήν την φόρμα οι χρήστες εγγράφονται μόνοι τους και είστε 100% ασφαλείς ότι τα newsletters σας τα στέλνετε με κάθε νομιμότητα.

2ο βήμα: Σχεδιασμός του Email Template

Εφόσον υπάρχουν subscribers δεν μένει παρά να τους στείλετε ένα μαζικό μήνυμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε το σώμα του μηνύματος που θα στείλετε. Υπάρχουν πολλοί html editors που μέσα από αυτούς μπορείτε να διαμορφώσετε το Layout.  Επειδή πρόκειται για επαγγελματική προωθητική ενέργεια θα πρέπει το Email template να μοιάζει επαγγελματικό και να είναι όμορφο, για αυτό σχεδιάζονται από Web Designers. Με αυτό τον τρόπο έχετε την κύρια δομή αποθηκευμένη και κάθε φορά που στέλνετε ένα newsletter κάνετε αντικατάσταση του περιεχομένου που θέλετε να αλλάξετε.

- Πως θα κάνετε κάθε Newsletter Email νόμιμο

Μην ξεχνάτε πάντα να προσθέτετε στην κατακλείδα του Layout σας την υπερσύνδεση για unsubscribe και να τους υπενθυμίσετε με μια πρόταση που και γιατί εγγράφηκαν στο υπάρχον Newsletter. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε στο 100% την νομιμότητα της πράξεως σας.

- Συχνότητα αποστολής μαζικών μηνυμάτων

Θα πρέπει να αποφασίσετε μια δίκαιη προς τους subscribers σας συχνότητα αποστολής μαζικών μηνυμάτων. Καλό είναι να μην ενοχλείτε συνέχεια και σε κάθε email σας να δίνετε και μια προσφορά. Επίσης, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η συχνότητα αυτή να είναι στάνταρ περίοδο, δηλαδή να αποφασίσετε με βάσει στατιστικών ότι κάθε Τρίτη ή κάθε 15 του μηνός θα στείλετε το μήνυμα σας.

- Επιπλέον υπηρεσία της BNSPRO: Δυναμική αποστολή μηνυμάτων

Μια από την βοήθεια που μπορούμε να σας προσφέρουμε ως υπηρεσία, εκτός του σχεδιασμού Email Template, είναι η ανάπτυξη δυναμικής εφαρμογής για την δυναμική αποστολή μηνυμάτων Emal Newsletter. Παραδείγματα χρήσεως, έχετε ένα eshop και θέλετε κάθε 15 ημέρες να στείλετε «αυτόματα» ένα μαζικό μήνυμα των πρόσφατων προσφορών σας, ή είστε blogger και κάθε φορά που δημοσιεύετε νέο άρθρο να το στέλνετε και σε μήνυμα, ή έχετε ανανεώσιμο portfolio και θέλετε να ειδοποιείτε τους πελάτες σας για να τις καινούργιες σας δουλειές κάθε μήνα.

3ο βήμα: Μέθοδος αποστολή Μαζικών Μηνυμάτων   

Έχουμε φτάσει στο τέλος, μαζέψαμε τους subscribers μας σε μια λίστα, δημιουργήσαμε και το Email Template και έχουμε καταστρώσει το πλήρες marketing πλάνο μας. Δεν μένει παρά να το στείλουμε!

Δεν γνωρίζουν όλοι την μέθοδο αποστολής αλλά σίγουρα όλοι θέλουν το μήνυμα που θα στείλουν (1) να αποσταλεί επιτυχώς και (2) να το ανοίξει με ασφάλεια ο παραλήπτης μας, δηλαδή να τοποθετηθεί στον φάκελο με τα εισερχόμενα του και όχι στην Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία (Spam). Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η συνδρομή σας σε υπηρεσία αποστολής μαζικών μηνυμάτων Emails. Ο πάροχος αυτής της υπηρεσίας θα πρέπει να εφαρμόσει κάποιους συγκεκριμένους κανόνες ασφάλειας και να διαθέτει το κατάλληλο λογισμικό στο σωστό hardware, δηλαδή σε υπολογιστικό server τοποθετημένο σε επαγγελματικό datacenter και όχι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού σας ή στο πακέτο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας.

Για να μάθετε περισσότερα για τους κανόνες αυτούς, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η BNSPRO διαθέτει τέτοια υπηρεσία και θα την βρείτε στην ιστοσελίδα www.email247.gr.

 

Συνοπτικά οι υπηρεσίες που χρειάζεστε για την αποστολή μαζικών Emails, είναι:

  • Κατασκευή Φόρμας Εγγραφής σε Newsletter (Subscribers Form).
  • Διαχείριση λίστας των εγγεγραμμένων χρηστών (Subscribers List).
  • Σχεδιασμός δυναμικού ή στατικού Email Template.
  • Υπηρεσία αποστολής μαζικών μηνυμάτων (Newsletter) 
Πίσω