ΕΣΠΑ

Επιδότηση ΕΣΠΑ: Ψηφιακά Κουπόνια (Vouchers) για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έως και 10.000€
10.02.2014. Εταιρικά Νέα & Άρθρα BNSPRO

Ψηφιακά Κουπόνια (Vouchers) για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έως και 10.000€

Σύμφωνα με την Ε.Ε., οι μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες αναπτύσσονται με διπλάσιο ρυθμό, εξάγουν με διπλάσιο ρυθμό και δημιουργούν διπλάσιες θέσεις εργασίας.

Θέλοντας να επιταχύνει την ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την παροχή κουπονιών (vouchers) έως 10.000€. Τα κουπόνια αυτά θα διατεθούν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις στις περιφέρειες των κρατών - μελών.

Η χρηματοδότηση των κουπονιών θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με εξειδικευμένες υπηρεσίες για την ανάπτυξη ιστοσελίδων, εφαρμογών και εκπαίδευσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή για την υιοθέτηση πιο προηγμένων ψηφιακών λύσεων.

Τα στοιχεία της Κομισιόν δείχνουν ότι, στις χώρες G20, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στο διαδίκτυο έχουν περισσότερα έσοδα κατά 20% από εκείνες που έχουν περιορισμένη ή και καθόλου παρουσία. Επιπλέον, στη Γερμανία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αισθητή παρουσία στο web αύξησαν κατά 93% τις θέσεις εργασίας τους έναντι 50% αυτών που δεν είναι online.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Πίσω