Το Google Chrome θα ξεκινήσει να μαρκάρει ως «Μη Ασφαλής» τις ιστοσελίδες που δεν έχουν HTTPS

Το Google Chrome θα ξεκινήσει να μαρκάρει ως «Μη Ασφαλής» τις ιστοσελίδες που δεν έχουν HTTPS
07.03.2018. Εταιρικά Νέα & Άρθρα BNSPRO

Από τον Ιούλιο του 2018 η Google ανακοίνωσε πως θα εμφανίζει στην μπάρα πλοήγησης την ένδειξη «Μη Ασφαλής» στις ιστοσελίδες που δεν έχουν το πρωτόκολλο ασφαλείας HTTPS.

Τι είναι το HTTP/HTTPS?

Το HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) είναι ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια ασφαλή δικτυακή σύνδεση http. Ένας σύνδεσμος (URL) που αρχίζει με το πρόθεμα https υποδηλώνει ότι θα χρησιμοποιηθεί κανονικά το πρωτόκολλο HTTP, αλλά η σύνδεση θα γίνει σε διαφορετική πόρτα και τα δεδομένα θα ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα.

Για την δημιουργία της κρυπτογράφησης των δεδομένων χρησιμοποιείται ένα Πιστοποιητικό SSL (Secure Sockets Layer), το οποίο κοστολογείται ανά έτος ανάλογα με τον τύπο και την χρήση του.

Τύποι SSL

Domain Validation (DV): Για την βασική προστασία & πιστοποίηση ενός μόνο domain/site, με κόστος από 20,00 € έως και 110,00 € /έτος.

Extended validation SSL (EV): Για την αποτελεσματικότερη προστασία eShop & εταιρικών ιστοσελίδων. Είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος πιστοποιητικού SSL γιατί εμφανίζει την πράσινη μπάρα στον browser. Το κόστος είναι 150,00 € για 1 domain και 250,00 € για παραπάνω.

Organization Validation (OV): Για ιστοσελίδες επιχειρήσεων όπου η πιστοποίηση γίνεται σε επίπεδο εταιρικών στοιχείων. Το κόστος ενός τέτοιου ssl κυμαίνεται από 40,00 € για 1 domain και 220,00 € για πολλαπλά sub-domains και domains.

Η συμβολή της Google στο ασφαλέστερο internet

Θεωρητικά και ηθικά κάθε ιστοσελίδα που ζητάει και σώζει οποιοδήποτε στοιχείο των επισκεπτών του, συμπληρώνοντας μια φόρμα, θα πρέπει να έχει HTTPS. Τα πράματα πρέπει να είναι πιο αυστηρά εάν με τις φόρμες της ιστοσελίδες ανταλλάσουν οι επισκέπτες κωδικούς πρόσβασης και οικονομικά στοιχεία.

Η αλλαγή της Google ήρθε σε συνέχεια άλλων παρόμοιων αλλαγών που σταδιακά πρόσθετε στις νεότερες εκδόσεις του Google Chrome. Από παλιότερες εκδόσεις η ένδειξη «Μη Ασφαλής» έβγαινε στις ιστοσελίδες/eshop με πληρωμές και διασυνδέσεις.

Ακόμα και στους κανόνες SEO περάστηκε, και οι ιστοσελίδες που διέθεταν ασφαλής σύνδεση HTTPS είχαν καλύτερη θέση στην κατάταξη.   

Στην BNSPRO παρέχουμε SSL Certificate δωρεάν σε όλες τις ιστοσελίδες μας και διαθέτουν HTTPS σύνδεση.

Πίσω