Διαχείριση Φόρων e-shop

Αλλαγή συντελεστή Φ.Π.Α. στην διαχείριση του e-shop σας
31.05.2016. Εταιρικά Νέα & Άρθρα BNSPRO

Από 01/06/2016 οι ισχύοντες συντελεστές ΦΠΑ αλλάζουν, οπότε και θα πρέπει οι διαχειριστές των eshop να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στο πάνελ διαχείρισης τους.

 

Ο ισχύων νόμος αναφέρει πως:

α) ο κανονικός συντελεστής (από 23%) αυξάνεται σε 24%,
β) ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ παραμένει 13%,
γ) ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα ΦΠΑ, παραμένει 6%.

Επισημαίνεται ότι,  οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17%, 9% και 4%.

Περαιτέρω, από 1/6/2016 δεν ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) για τα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο.
Συνεπώς στα νησιά αυτά από 1/6/2016 εφαρμόζονται οι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, ήτοι 24% (κανονικός), 13% (μειωμένος), 6% (υπερμειωμένος).
Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα νησιών στην οποία καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές, μετά την πρώτη ομάδα νησιών, ήτοι Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο, στα οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ήδη από 1/10/2015.

 

Πως θα πραγματοποιήσετε την αλλαγή του ΦΠΑ στο eshop σας από το πάνελ διαχείρισης?

-  Για την custom πλατφόρμα της BNSPRO:

Από το κεντρικό μενού πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις Καταστήματος και από εκεί αλλάζετε την τιμή στο πεδίο Φ.Π.Α. από 23.00 σε 24.00 .

Για να κάνετε αλλαγές στα νησιά που δεν έχουν πλέον μειωμένο συντελεστή, πλοηγηθείτε από το κεντρικό μενού Ρυθμίσεις > Μεταφορικά > Ζώνες και εκεί επεξεργασθείτε τις επιθυμητές ζώνες ώστε να μεταφέρετε τα νησιά αυτά από την ζώνη με μειωμένο συντελεστή στην ζώνη με το κανονικό.  

- Για CS-Cart:

Από το μενού διαχείρισης (επάνω δεξιά) πηγαίνετε ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ > ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ & ΦΟΡΟΙ > ΦΟΡΟΙ. Από εκεί επεξεργάζεσθε κάθε κανόνα εφαρμογής Φ.Π.Α. πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο. Στην επόμενη οθόνη πλοηγηθείτε στο 2ο tab “Ποσοστά Φόρου” και αντικαταστήστε το 2ο πεδίο “Βαθμός” με τον νέο ποσοστό Φ.Π.Α..

Για να μετατρέψετε τις ζώνες φορολόγησης, δηλαδή να μεταφέρετε τα νησιά που δεν έχουν πλέον μειωμένο συντελεστή, θα πλοηγηθείτε από το μενού διαχείρισης  ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ > ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ & ΦΟΡΟΙ > ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ και από εκεί θα επεξεργασθείτε κάθε ζώνη ξεχωριστά.


- Για WooCommerce:

Από το κεντρικό μενού πηγαίνετε WooCommerce > Φόρος > Κανονικές Τιμές. Εκεί επεξεργάζεσθε το πεδίο “Βαθμολογία” για κάθε έναν συντελεστή.

Διαβάστε περισσότερα για τις Υπηρεσίες eCommerce που προσφέρουμε ή επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2310241247 και μάθετε περισσότερα.

- Για Magento:

Από το κεντρικό μενού πηγαίνετε Πωλήσεις > Φ.Π.Α. > Διαχείριση Φορολογικών Συντελεστών και πατήστε επάνω στον επιθυμητό “Tax Identifier” (π.χ. Φ.Π.Α. για Ελλάδα). Εκεί αλλάζετε το πεδίο “Rate Percent”.

- Για Prestashop:

Από το κεντρικό μενού πηγαίνετε ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ > Φόροι και επεξεργάζεσθε κάθε συντελεστή ξεχωριστά. Το πεδίο του συντελεστή ονομάζεται “Τιμή”.

- Για το OpenCart:

Από το κεντρικό μενού πηγαίνετε Σύστημα > Τοπική Προσαρμογή > Φόροι > Φορολογικοί Συντελεστές και εκεί επεξεργάζεσθε κάθε συντελεστή ξεχωριστά. Το πεδίο που θα πρέπει να αλλάξετε είναι το “Φορολογικός Συντελεστής”.

- Για το Drupal Commerce:

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα πραγματοποιήσουμε εμείς τις αλλαγές, δωρεάν.

 

Σημείωση: Μην ξεχάσετε μετά από κάθε αλλαγή να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί της Αποθήκευσης των αλλαγών σας.

Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310241247.

Πίσω