Insurance e-Shop - InsurTech

Insurance eShop – Πρόγραμμα συγκριτικής πολυτιμολόγησης ασφαλειών αυτοκινήτου

Την τελευταία δεκαετία, η χρήση της τεχνολογίας έχει εισέλθει δυναμικά στον ασφαλιστικό τομέα, με στόχο να αυξηθεί η αποδοτικότητα του τρέχοντος μοντέλου λειτουργίας της αγοράς ασφαλειών. Η InsureTech (Insurance & Technology) αγορά σημείωσε ρεκόρ χρηματοδότησης το 2018 που ξεπέρασε τα 4 δις δολάρια, με την Ευρώπη να καταλαμβάνει μερίδιο 31.2%, ενώ το διάστημα 2019-2023 αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη της τάξης του 41% ετησίως.

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του InsureTech αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους προσφοράς εξαιρετικά εξατομικευμένων συμβολαίων, ομαδικής ασφάλισης ή μικρο-ασφάλισης στο περιβάλλον του διαδικτύου, αναλύοντας δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών, οι οποίοι με τη σειρά τους επιζητούν καλύτερες και περισσότερες επιλογές τιμολόγησης πριν προβούν σε αγορά ασφαλιστικού συμβολαίου.

Στην εποχή που το eCommerce αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και της ελληνικής αγοράς, όπου πάνω από το 40% των καταναλωτών πραγματοποιεί συστηματικά online αγορές ανάμεσα σε 7.000 και πλέον ηλεκτρονικά καταστήματα, ο ασφαλιστικός κλάδος ανανεώνεται με νέες τεχνολογίες και καινοτόμα εργαλεία για να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστικού κοινού . Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με  έρευνα της Kantar, στην Ελλάδα το διαδίκτυο αποτελεί  την πιο δημοφιλή πηγή ενημέρωσης σχετικά με την ασφάλεια οχήματος σε ποσοστό 52%.  Παράλληλα, η ασφάλεια αυτοκινήτου έχει προσελκύσει αρκετές μεγάλες εταιρίες ώστε να επενδύσουν στην online έκδοση ασφαλιστικών συμβολαίων, όπως η COSMOTE, η Insurance Market και η VIVA. Για όλους τους παραπάνω λόγους, στην BNSPRO πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη έρευνα πάνω στον κλάδο της ασφάλειας αυτοκινήτου και ζωής και δημιουργήσαμε την ιδανική λύση για Insurance eShop.

To Insurance eShop της BNSPRO είναι μια δυναμική ιστοσελίδα που αποτελείται από την online πλατφόρμα συγκριτικής πολύ-τιμολόγησης με την χρήση Web Services 20 κορυφαίων ασφαλιστικών εταιριών για την αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου.

 

Διαδικασία

Η διαδικασία της αγοράς ασφάλειας αυτοκινήτου αποτελείται από 3 βήματα:

1ο βήμα) Συμπλήρωση φόρμας στοιχείων οχήματος και ασφαλιζόμενου

2ο βήμα) Προβολή αποτελεσμάτων ανά πακέτο ανά εταιρία και επιλογή ασφάλειας

3ο βήμα) Επισκόπηση ασφάλειας αυτοκινήτου και αγορά

 

Σύγκριση τιμών πακέτων ασφαλειών αυτοκινήτου

Κατά τη Σύγκριση τιμών, εμφανίζονται στον χρήστη πολλαπλά ασφαλιστικά πακέτα από τις διαθέσιμες ασφαλιστικές εταιρίες που έχει επιλέξει ο διαχειριστής του συστήματος. Υπάρχουν δεκάδες παράμετροι που μπορούν να συνθέσουν ένα ασφαλιστικό πακέτο, συνεπώς, μέσα από το διαχειριστικό περιβάλλον, ο ιδιοκτήτης-ασφαλιστής δημιουργεί τα δικά του πακέτα ασφάλισης με την επιλογή καλύψεων, χρήσεων, διάρκειας, εκπτώσεων, προμηθειών και πολλών άλλων ειδικών ρυθμίσεων που εμφανίζονται ανά εταιρία. Με όλες αυτές τις δυνατότητες στη διάθεσή του, ο διαχειριστής μπορεί να συνθέσει πακέτα βάσει των συμφωνιών που έχει κάνει με την κάθε ασφαλιστική εταιρία και να προωθήσει τις ασφάλειες που ο ίδιος επιθυμεί.

Στην οθόνη αποτελεσμάτων της Σύγκριση τιμών, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να εμφανίζονται πακέτα για διαφορετική χρήση, διάρκεια ή κάλυψη. Όλα αυτά γίνονται με το πάτημα κουμπιών, ενώ η φόρτωση των νέων δεδομένων ολοκληρώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο User Interface, υπάρχουν πολλές  επιλογές, όπως η αναλυτική προβολή καλύψεων (με δυνατότητα επεξεργασίας από τον διαχειριστή), η ταξινόμηση, η κοινοποίηση, αλλά και η αποθήκευση προσφοράς.

 

Αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου

Εφόσον ο πελάτης επιλέξει την ασφάλεια αυτοκινήτου που θέλει, προχωράει στην επισκόπηση της παραγγελίας του. Σε αυτό το σημείο, ενημερώνεται σχετικά με την ασφάλεια αυτοκινήτου που θα λάβει, κατεβάζοντας όλα τα απαραίτητα από τον νόμο έγγραφα και συμπληρώνοντας τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Η πληρωμή γίνεται online, ενώ η αίτηση συμβολαίου περνάει πλέον στο ασφαλιστικό γραφείο.

 

Διαχείριση αιτήσεων

Όλες οι αιτήσεις συμβολαίων καταχωρούνται στο σύστημα διαχείρισης αιτήσεων. Το ασφαλιστικό γραφείο, αφού προχωρήσει την αίτηση, ανεβάζει χειροκίνητα το συμβόλαιο και ενημερώνει αυτόματα τον πελάτη.

 

Ανανεώσεις Συμβολαίων

Υπάρχει ειδική λειτουργία ανανέωσης συμβολαίου, η οποία ξεκινάει με την έγκαιρη υπενθύμιση του πελάτη. Σε αυτή την φάση δίνονται 2 επιλογές στον ασφαλιζόμενο, η ανανέωση του υπάρχοντος συμβολαίου ή η έκδοση νέου.

 

Πολύ-Τιμολόγηση ασφαλιστικών πακέτων

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Insurance eShop της BNSPRO είναι πως τιμολογεί πολλαπλά πακέτα ανά ασφαλιστική εταιρία. Παράλληλα, όπως προαναφέραμε, τα ασφαλιστικά πακέτα συνθέτονται από τον ίδιο τον διαχειριστή μέσα από την επιλογή καλύψεων, χρήσεων, διάρκειας, εκπτώσεων, προμηθειών και άλλων ειδικών ρυθμίσεων ανά εταιρία.

 

Προωθητικά εργαλεία για περισσότερες πωλήσεις

Ο ίδιος ο διαχειριστής, σύμφωνα με την εμπειρία του & τις επιμέρους συμφωνίες που έχει κάνει, δημιουργεί πακέτα από διάφορες ασφαλιστικές εταιρίες με επιλεγμένες καλύψεις για συγκεκριμένες χρήσεις και διάρκειες. Με την επιλογή των εκπτώσεων/προμηθειών που δίνονται ανά εταιρία, μπορεί να δημιουργήσει προσφορές και να πετύχει τιμές πακέτων χαμηλότερες από αυτές των ανταγωνιστών. Παράλληλα, μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένα πακέτα τονίζοντας τα ή ακόμα και διαφημίζοντας τα εντός ή εκτός ιστοσελίδας.

 

Δυναμικό CMS, Blog & SEO Friendly

Από αυτό το ισχυρό εργαλείο, δεν θα μπορούσε να λείπει  η δυναμική διαχείριση σελίδων, αλλά και το απαραίτητο στις μέρες μας, για λόγους SEO, Blog. Όταν τηρούνται  όλοι οι κανόνες SEO, η εκάστοτε δημοσίευση καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, ενισχύοντας την προβολή της ιστοσελίδας.

Πίσω